Us heu plantejat mai com hauria estat 2020 sense internet ni xarxes socials? Sense aquests canals molts negocis no haurien pogut continuar la seva activitat de cap de les maneres, el teletreball hauria estat molt complicat i potser hauríem fet passar les hores llegint llibres de paper, jugant a jocs de taula o bé al joc de la serp del Nokia.
Hem d’admetre que gràcies a les xarxes socials, els confinaments se’ns han fet una mica més fàcils i encara que no podem trobar-nos tant com voldríem amb la família i els amics, hem pogut seguir veient-nos les cares a través de les pantalles. Aquest any potser més que mai, les xarxes socials s’han convertit en un pilar fonamental del nostre dia a dia, algunes que ja tenen una trajectòria d’anys, però també d’altres noves que ràpidament s’estan popularitzant.
A continuació explicarem quines xarxes socials lideren en nombre d’usuaris aquest 2021.
Les xarxes socials més utilitzades a tot el món
Facebook: la xarxa més gran segueix creixent
A escala mundial, la xarxa social més utilitzada segueix sent Facebook. La plataforma de Mark Zuckerberg ha aconseguit liderar el rànquing durant anys, i enguany ho segueix fent mantenint un considerable marge de diferència amb la resta de xarxes socials. El 2020 Facebook tenia 2.449 milions d’usuaris amb un increment de 7,8% més que el 2019, i només aquest gener tenia 2.740 milions, un 11,8% més.
Youtube: dos mil milions d’espectadors
La següent plataforma més popular és YouTube, que també compta amb un gran nombre d’usuaris, 2.000 milions per ser exactes, i segueix sent de les més utilitzades de la seva categoria. A més a més, segueix innovant: fa res va introduir una nova aplicació anomenada, Youtube Go, que permet descarregar-te els vídeos al teu dispositiu i veure’ls quan vulguis.
Whatsapp: més que missatgeria
En la tercera posició trobem Whatsapp, l’aplicació de missatgeria que ja té més de 1.600 milions d’usuaris en més de 180 països d’arreu del món. Fins fa res, aquesta plataforma només s’utilitzava per conversar amb familiars i amics, però avui en dia s’ha convertit en una eina de treball i comunicació més. De fet, Whatsapp té la seva pròpia eina empresarial anomenada Whatsapp Business, amb la qual les empreses tenen la possibilitat de configurar un perfil de negocis que poden utilitzar per oferir una millor atenció i servei al client.
Facebook Messenger: converses integrades
La següent és Facebook Messenger, una plataforma molt similar a Whatsapp (i que pertany a la mateixa empresa) molt popular en alguns mercats que està totalment integrada dins de Facebook i compta amb 1.300 milions d’usuaris.
Instagram: ja supera els mil milions d’usuaris
Seguidament, trobem Instagram, una de les xarxes socials més de moda que compta amb 1.221 milions d’usuaris. La que va començar sent una aplicació per editar fotos, s’ha convertit avui en dia en una de les plataformes més importants tant per passar l’estona com per fer negoci, ja que ofereix una oportunitat increïble per a les empreses amb noves funcionalitats i eines com Instagram Shop, Reels, IGTV, etc.
We Chat: el gegant asiàtic
La sisena xarxa social més utilitzada arreu del món, però sobretot a la Xina i altres països asiàtics, és We Chat, que ja compta amb 1.151 milions d’usuaris. És similar a Facebook, però ofereix moltes més funcionalitats per al dia a dia: els seus usuaris poden fer servir l’aplicació per comprar en línia, transferir diners, reservar bitllets o entrades, etc.
Tik Tok: el fenomen més creatiu
Amb més de 689 milions d’usuaris tenim a la setena posició a Tik Tok, un fenomen que s’ha estès com la pólvora per tot el món. Tot i que és una de les aplicacions més populars entre els adolescents i joves, ja que se’ls hi permet explorar la seva creativitat creant clips de tota mena, també hi trobem molts adults pels quals és una gran plataforma d’entreteniment.
QQ: el whatsapp xinès
En el vuitè lloc trobem aquesta plataforma de missatgeria que és utilitzada en més de 80 països d’arreu del món i ja té 617 milions d’usuaris. És propietat del holding Tencent i és especialment popular entre el jovent xinès.
Douyin: l’alternativa a TikTok
A la novena posició amb 600 milions d’usuaris tenim Douyin, una aplicació xinesa comparable amb Tik Tok per fer vídeos curts i que ha rebut molt de suport.
Sina Weibo
I finalment en el desè lloc trobem Sina Weibo, una plataforma de xarxes socials asiàtica similar a Facebook i a Twitter en la que els usuaris poden seguir a altres usuaris, famosos i negocis i que té 511 milions d’usuaris.
Les xarxes socials a Catalunya i a l’estat espanyol
No tenim dades detallades per a Catalunya, però podem assumir que la situació és similar a l’estat espanyol, on les xarxes socials més utilitzades a part de Facebook, Whatsapp, Youtube i Instagram són les següents.
Twitter, la plataforma per comentar en directe esdeveniments a escala global compta amb un 54% d’utilització per part dels usuaris espanyols, el que ve a ser 7,5 milions d’usuaris dels 340 milions que hi ha en total.
LinkedIn, la primera xarxa social del rànquing especialitzada en les empreses, negocis i l’ocupació compta amb un 25% d’utilització per part dels usuaris espanyols, que representen 13 milions d’usuaris dels 430 milions d’usuaris que hi ha en total.
Pinterest, una plataforma que permet als usuaris crear i administrar, en taulers personals temàtics, diverses col·leccions d’imatges, compta amb un 20% d’utilització a Espanya, que són 11 milions dels més de 450 milions d’usuaris que hi ha globalment.
Telegram
I finalment Telegram, una xarxa social de missatgeria semblant a Whatsapp enfocada a l’enviament de diversos arxius i a la comunicació en massa compta amb un 18% d’utilització per part dels usuaris espanyols, i té més de 400 milions d’usuaris a escala mundial.
0.Comentaris