Els continguts més consumits pels Centennials i Millennials, i la creixent oferta del vídeo com a forma d’entreteniment

El contingut en línia no és consumit de la mateixa manera per tothom. Entre els dos grups que més temps dediquen a les xarxes socials trobem la Generació Z (o Centennials), joves nascuts entre el 1995 i el 2010, i els Millennials, nascuts a principis dels 80 i mitjans dels 90. Segons les estadístiques, cap de les dues franges d’edat utilitza el mateix tipus, ni tampoc la mateixa quantitat de plataformes, i és que la Generació Z ha crescut plenament a l’era digital i se sent i es defineix com “tecnològica”, mentre que els Millennials han hagut d’adaptar-se a les creixents tendències tecnològiques.

Per començar, la diferència més important entre els dos grups és que la quantitat de xarxes socials que utilitzen els Centennials és més elevada que la dels Millennials. Es preveu que un Millennial, de mitjana, invertirà més de 5 anys de la seva vida en xarxes socials, això es resumeix en aproximadament 2 hores invertides amb el telèfon mòbil al dia, mentre que un Centennial n’inverteix 2 hores i 40 minuts, el que ve a ser una totalitat de 6 anys com a mínim.

D’altra banda, un altre tret diferenciador és el tipus de plataformes que utilitza cada grup. Les que més triomfen entre els Centennials són Spotify, TikTok, Snapchat, Twitch, Tumblr, 21Buttons i Peoople; les que més funcionen entre els Millennials són Facebook, Linkedin, Twitter i Telegram; i les més transversals entre ambdós grups són Whatsapp, Youtube, Instagram, Pinterest, Waze i Byte.

A més a més, podem deduir que els tipus de contingut que més han captat l’atenció dels usuaris de xarxes socials al llarg dels últims anys són tots aquells amb un nivell de personalització elevat, és a dir, que estan fets d’acord amb els interessos dels usuaris amb la finalitat d’afegir valor a la seva experiència a les xarxes. També tots aquells continguts més efímers que desapareixen al cap d’un temps, tot el que té a veure amb la realitat augmentada, aquells que uneixen els usuaris amb els creadors de contingut o influencers, tant campanyes com competicions i sobretot, continguts de vídeo.

El vídeo com a forma d’entreteniment ha tingut un important creixement els darrers anys. En ser un mitjà compacte i visual que es pot consumir ràpidament i compartir fàcilment, s’ha convertit en un fenomen mundial. El desencadenant del consum d’aquest tipus de contingut va ser Youtube, la plataforma de vídeo amb més nombre d’usuaris que té un bilió d’hores de transmissió diàries. A partir d’aquí, aplicacions com Facebook, Instagram, Snapchat, Twitch i TikTok han volgut seguir aquesta línia de creixement, i han portat el contingut de vídeo a un nivell completament diferent.

Avui en dia, Facebook permet fer vídeos en directe i penjar tant fotos com gravacions curtes als seus Stories; també ho permet Instagram, a més a més de Reels fins a 30 segons i Instagram Video fins a 60; Snapchat dona la possibilitat de crear Stories i enviar-se tant fotos com vídeos amb altres usuaris; Twitch s’ha especialitzat en els vídeos en directe i convida que els seus usuaris interactuïn amb els “streamers”; i, finalment, TikTok, la plataforma que s’ha convertit en fenomen mundial, permet als seus usuaris a crear clips curts de tota mena.

Davant d’aquest escenari, no és estrany que hagin sorgit noves professions com la del youtuber, streamer, vlogger, foodie, gamer i influencer. D’aquesta manera, avui en dia tota empresa necessita tenir un ampli coneixement del panorama actual per tal de saber què és el que busquen els seus clients i què és el que els hi pot interessar; i conèixer quines són les tendències tecnològiques del moment per així millorar la comunicació amb el públic objectiu i amb els possibles futurs consumidors.

A ElGiroscopi t’assessorem per a desenvolupar les estratègies més adients per als teus públics objectius. Contacta’ns.

0.Comentaris

    Deixar un comentari