Què passa amb TikTok? Quins continguts tenen èxit a la xarxa social de moda?

Entretinguda, creativa, dinàmica, addictiva,… Amb aquests quatre adjectius definim TikTok, la xarxa social que s’ha convertit en un fenomen a escala mundial. Més de 689 milions d’usuaris l’utilitzen mensualment i no es preveu que aquesta xifra deixi d’augmentar, i és que TikTok té un magnetisme que no només atrapa al jovent, sinó també als públics més adults. El còctel de vídeo, música i una bona dosi de comèdia i temes d’interès fan d’aquesta aplicació un indispensable per a qui vulgui estar al dia, i cada cop més una forma alternativa però molt eficient de donar a conèixer el teu negoci.

Com funciona?

La popularitat de TikTok es pot resumir en dos punts claus: vídeos curts i edició senzilla. Els vídeos de la plataforma poden tenir una duració màxima d’un minut, encara que el cert és que la majoria amb prou feines superen els quinze segons. D’altra banda i a diferència d’altres aplicacions, les possibilitats d’edició de TikTok són infinites i elaborades, i no cal tenir coneixements previs per utilitzar-la.

En obrir l’aplicació, trobem la pantalla d’inici on apareixen els vídeos que podem anar canviant amb tan sols lliscar el dit, i si premem el botó que hi ha a la part central inferior se’ns obrirà la càmera i podrem crear el nostre propi vídeo. Hi podrem afegir música, sons, efectes, imatges, vídeos, stickers, emojis, text, veu superposada…,i un cop el tinguem acabat podrem publicar-lo, i la resta d’usuaris hi podran posar like, comentar, compartir, fer duo, o bé, descarregar-se’l.

Un altre punt és que TikTok és una xarxa social com qualsevol altre. Per això també compta amb un buscador que et permetrà fer cerques per usuaris, sons o hashtags per trobar els vídeos que més t’interessin, un xat per enviar missatges a altres usuaris i un perfil personal on trobaràs tant els esborranys com els teus vídeos publicats. Tot això sense oblidar que també pots seguir altres perfils, aquests et poden seguir a tu i així poder formar una comunitat.

Quins continguts tenen èxit?

Per a les marques, és essencial entendre quins temes són cada vegada més importants per al públic. No només els proporciona pistes sobre els interessos i els ajuda a mantenir-se connectats amb els seus consumidors, sinó que també proporciona informació sobre quan, on i quines seran les futures tendències. La plataforma ha identificat quines categories de contingut van ser les més populars el 2020 i quines són les que la continuaran configurant aquest 2021:

Amb aquestes dades, podem deduir que els esdeveniments del 2020 han definit en gran part les categories de contingut més populars. El contingut relacionat amb la cuina va obtenir un gran impuls, mentre que el desig de connectar-se amb la natura ha provocat un creixement massiu en categories sorprenents com Ramaderia i Aviram, Càmping i Natura. Al mateix temps, les categories de Pel·lícules, Programes de televisió i Videojocs també han ajudat a fer la situació de pandèmia més lleugera. I més que mai, la gent volia saber què passava al món, cosa que va provocar un creixement massiu del contingut relacionat amb Notícies i Esdeveniments.

Altrament, en l’àmbit estatal, les categories que han tingut més èxit són Pel·lícules i Televisió, Bellesa, i Tecnologia i Ciència. Als usuaris de l’estat espanyol els agrada compartir la seva opinió sobre temes concrets amb comunitats d’idees afins, i no hi ha una plataforma amb més col·laboració i participació massiva que TikTok. A més a més, també mostren gran interès cap als maquillatges creatius, i la cura de la pell i el cabell, i són grans aficionats de la tecnologia i els aparells electrònics. Així doncs, és el torn de les empreses saber aprofitar aquesta informació i crear vídeos relacionats amb les tendències que més atrauen els usuaris de la plataforma.

0.Comentaris

    Deixar un comentari