L’era del comprador online: l’estat espanyol és un dels països on ha crescut més l’ecommerce aquest 2020

Nombrosos esdeveniments de la història de la humanitat han demostrat que l’ésser humà té una gran capacitat per adaptar-se a qualsevol mena de situació, i a la vegada crear nous costums. Al llarg de la pandèmia, els ciutadans d’arreu del món han hagut d’afrontar diverses quarantenes i noves restriccions, fet que en molts casos els ha obligat a quedar-se a casa, canviar d’hàbits i buscar nous canals per a fer les seves compres. Els primers estudis mostren com els usuaris d’internet, i en especial els d’Argentina, Singapur i l’estat espanyol, han recorregut a noves vies per adquirir béns bàsics, com ara les botigues online.

Al llarg del 2020, les vendes ecommerce van créixer a tot Espanya un 36%, convertint-se d’aquesta manera en el tercer mercat amb major creixement de comerç electrònic en el darrer any, segons detalla un informe d’eMarketer. Les compres més populars realitzades en línia han sigut roba, sabates o accessoris, seguit de comandes de menjar a domicili, serveis de càtering, mobles o articles de jardineria, així com productes de bellesa, benestar, etc. A més a més, cal destacar que aquest tipus de compres es van accentuar en les campanyes del Black Friday, Cyber Monday i per Nadal, i es preveu que aquesta tendència perduri en els propers anys.

Tot i això, l’impuls de l’ecommerce no ha sigut homogeni arreu del món. Abans de la COVID-19, s’havia previst que la venda al detall mundial augmentaria un 4,4%, fins a 26.460 bilions de dòlars, i el comerç electrònic, un 18,4% fins a 4.105 bilions de dòlars. Però, ha tingut lloc tot el contrari. La previsió de venda al detall s’ha reduït en més de 10 punts percentuals i la previsió de comerç electrònic en 2 punts percentuals. Això ha fet reduir les perspectives generals de vendes de comerç electrònic al detall en 190,79 milions de dòlars. I pel que fa a regions, l’Amèrica Llatina supera l’Àsia i es converteix en el continent amb major creixement en ecommerce, seguit d’Amèrica del Nord i Europa central i oriental.

En definitiva, l’ecommerce és una tendència que ja creixia a doble dígit, però la pandèmia només ha fet que accelerar-la més. Hi ha hagut un canvi de mentalitat per dues bandes, els consumidors han hagut de buscar altres alternatives, i les empreses han hagut d’obrir-se a nous canals i models de negoci per satisfer-los. La botiga de venda en línia s’ha convertit en l’extensió del comerç de proximitat en temps de pandèmia. Si vols acompanyament per a definir l’estratègia digital del teu negoci i posicionar-te al canal online, contacta’ns sense compromís!

0.Comentaris

    Deixar un comentari