Instagram Reels, i altres novetats de la xarxa social estrella

Instagram és una de les xarxes socials més utilitzades arreu del món. Un dels motius del seu èxit són els esforços que dediquen constantment a estar al dia i oferir les millors funcionalitats als seus usuaris, tant per donar respostes a les seves necessitats, per seguir les darreres modes i tendències socials, com per incorporar les noves possibilitats de la tecnologia dels smartphones a mesura que van evolucionant.

Instagram Reels

En una de les seves darreres actualitzacions, Instagram ha incorporat l’anomenat “Instagram Reels”, un nou mètode per compartir vídeos que recorda a la popular plataforma xinesa TikTok. Quan accedim a la càmera (la secció des d’on es creen els Stories), ara ens deixarà escollir entre LIVE (emetre un directe), STORY o REELS. Aquesta nova eina, permet que els usuaris gravin, editin i comparteixin clips de 30 segons amb la possibilitat d’afegir-hi fàcilment àudio, música, text, efectes especials i adhesius o “stickers”. 

En el cas dels perfils públics, els usuaris poden publicar el vídeo a la secció de Notícies, i podrem veure el que han publicat altres perfils al nou apartat habilitat exclusivament per als Reels, així com, a la secció Explorar des d’on podem descobrir nous continguts. En cas de tenir un perfil privat, els Reels només apareixeran a la secció de Notícies dels nostres seguidors. 

Una empresa que ha incorporat l’Instagram Reels com a estratègia de promoció és Red Bull, la qual utilitza aquesta nova funció per publicar vídeos curts dels diferents esports i esportistes amb els quals col·laboren. 

Una altra marca que l’utilitza per donar a conèixer els seus productes, i crea tutorials de com es poden fer servir, és Sephora. 

 

I una tercera com Louis Vuitton l’utilitza per ensenyar les seves noves col·leccions de roba de la forma més creativa. 

Instagram Shop

Una segona novetat que ha incorporat l’aplicació és el nou apartat anomenat “Instagram Shop”. Allà podem trobar suggeriments d’articles per comprar que ens poden interessar, tant de perfils i marques que seguim com d’altres que no, consultar col·leccions senceres i trobar guies creades per personatges cèlebres del món de la moda. En cas que vulguem comprar un article, hi apareix un enllaç que ens redirigeix directament a la pàgina web de la marca, i si encara ens ho hem de pensar, podem guardar-lo a la nostra llista de desitjos.

Més opcions a la càmera

En darrer lloc, una altra novetat és la nova organització de les funcionalitats de la càmera. A l’hora d’obrir-la, a la part lateral esquerra ens apareix de forma ordenada tot el que podem fer: Boomerang, Layout, Mans lliures, Superzoom, etc., i a la part de sota hi apareix l’opció de fer una transmissió en directe, una història o un Reels. L’objectiu és facilitar i millorar l’experiència dels seus usuaris, que cada cop tenen més opcions per navegar per treure el màxim profit de la seva xarxa preferida.
Per a les empreses que utilitzem Instagram per a les nostres estratègies de comunicació, aquestes actualitzacions suposen noves possibilitats a l’hora de crear continguts interessants que fomenten la participació dels nostres clients (i potencials) i sobretot, generen motius perquè els usuaris interactuïn encara més en aquest canal. Per als negocis ecommerce, Instagram Shop és un nou canal de venda amb molt potencial que seguirem de prop per saber com treure’n el màxim profit.

Vols incloure Instagram i les noves funcionalitats a la teva estratègia? Contacta’ns sense compromís i t’aconsellarem!

 

0.Comentaris

    Deixar un comentari