Un cas d’èxit de viralitat: Les vídeo-receptes de Tasty

Molta gent es pregunta si hi ha una “fórmula màgica” per a crear un vídeo viral. El cas de Tasty és un clar exemple d’èxit, primer descobrint el nínxol de mercat (persones joves sense massa temps per mirar vídeos llargs i que els vídeos aportin un coneixement nou a qui els mira), encertant-la en els canals i finalment trobant -més o menys- la manera de monetitzar les visites.

Provant, provat… Oh yes! Habemus vídeo!

tasty viral videos elgiroscopi exit

 

Un article del New York Times explica l’èxit aclaparador d’aquest estil fresc i despreocupat d’explicar receptes en pocs segons. En realitat, no va ser fruit e la casaualitat, sinó que part de l’equip de BuzzFeed (Tasty encara no existia) va asseure’s per pensar com es podia crear un viral, es va preguntar què ho fa que la gent miri, comparteixi i comenti vídeos. Per això, van començar a crear una sèrie de vídeos de prova per veure quin tipus es rebien millor a la xarxa. Van poder comprovar que vídeos amb llistes i també que petites receptes gravades amb mòbil tenien molt bona acollida (aquí teniu una de les primeres receptes ). Mesos més tard, van crear una recepta on un dels productors del vídeo deia “Oh yes!” al final de vídeo, element que ha quedat com a segell de marca.

Sense web i Facebook com a plataforma però ominpresent a la resta de xarxes

tasty facebook viral video recepta elgiroscopi

 

Al cap de poc d’haver penjat el vídeo a Facebook i del petit èxit obtingut, Facebook va canviar els algoritmes de la pàgina, fent que els vídeos es comencessin a reproduir sols i comenva a donar rellevància aquells que tenen més engagement, sigui amb comentaris o comparticions. Quan l’incipient i futur equip de Tasty va veure això, van pensar que una estratègia per poder crear lliurement i sense prejudicis per part dels usuaris, podia ser desvinculant-se de la seva marca mare BuzzFeed. Van decidir que la seva seu seria una pàgina de Facebook, tot i que actualment els podem trobar a la resta de xarxes socials.

Una marca pròpia per fer el que es vulgui

Tot i que formalment Tasty forma part de BuzzFeed, el cert és que la vinculació gràfica és discreta. La intenció era crear una secció que aportés un aire fresc i enèrgic a la xarxa en general (Thinking Big), sense ni tan sols vincular els vídeos amb contingut de BuzzFeed! Les premisses dels seus vídeos són poques: mostrar un procés tant real com possible de fer, amb una estètica simple i subjectiva, i com va dir el Creatiu i Cap de Marketing de BuzzFeed, “amb una corba dramàtica tan ben aconseguida (tensió que arriba al clímax amb l'”Oh yes!”) que fa que en cara que no cuinis res, fa que no puguis parar de veure una recepta rere una altra”.

I els diners? D’on surten?

Primer s’ha d’aconseguir la popularitat, després les visites i finalment els diners. Cal dir que dins el món marketinià és agosarat -per no dir que se sol pensar que no té sentit- crear una marca (o el que sigui) sense saber quin retorn aportarà, tanmateix, aquest equip va decidir tirar-se de caps a la piscina i experimentar (no és casual que el seu Cap de Marketing també sigui el part de l’equip Creatiu). En el seu cas, com molts dels fenòmens a Internet, costa trobar la manera de tenir ingressos quan el contingut està difós i sense control a la xarxa. No obstant això, no hem d’oblidar com fa diners BuzzFeed. Aquesta empresa viu principalment de la publicitat, i és aquí on cada visita, cada fan o seguidor compta. Una manera de fer diners podria ser mitjançant el product placement als vídeos de productes de marca. Un exemple per comprovar que funciona és aquest vídeo d’una hamburguesa de Jalapa on sortia una planxa de la marca Oster, després del seu llançament i en qüestió d’hores es van esgotar les existències a Amazone i Target.com. Així doncs, hi ha clarament un element per negociar amb les marques i fer diners.

Per tant una de les conclusions que podem treure d’aquest article és que cal ser agosarat, fins i tot pensant en gran, ja que són els que trenquen el gel i els pioners els que marquen tendència. És possible que si alguna cosa té èxit la conversió en diners, tard o d’hora, sigui possible.

tasty viral video cas d'exit success elgiroscopi

0.Comentaris

    Deixar un comentari