Tot el que vols saber sobre els Stories i no t’has atrevit a preguntar

Tot el que vols saber sobre els Stories i no t’has atrevit a preguntar

El ritme és trepidant i a vegades tenim la sensació de no acabar d’estar mai al dia. Quan havíem après com funcionava l’SnapChat, arriben els Stories d’Instagram i ens tornen a deixar fora de lloc: per què serveixen? qui se’ls mira? quines opcions ofereixen per la meva empresa? val la pena fer stories d’instagram? avui mirarem de respondre a totes les preguntes que us poden haver sorgit sobre les possibilitats dels stories, però comencem per dir-vos que SÍ, val molt la pena centrar esforços comunicatius amb stories d’Instagram perquè tenen un gran potencial per al vostre negoci.

 

Algunes coses bàsiques que cal saber

Els stories només estan actius 24h, però actualment pots crear uns destacats al perfil que permeten la visualització dels stories més estratègics de manera permanent. També cal saber que als stories es poden afegir gifs, fer enquestes o valoracions mitjançant l’slider de manera divertida. Els stories són, o haurien de ser, una part informal de la nostra comunicació; un ‘tu a tu’ on podem interactuar amb facilitat amb els nostres clients i seguidors i on, atenció, podem veure des de quin perfil ha vist els nostres stories.

Actualment es pot afegir música als stories d’Instagram, després de fer proves a altres països i tenir un bon resultat, s’ha activat aquesta funció a casa nostra.

En la línia de ser una comunicació informal i molt directa amb els seguidors, moltes marques han creat els seus propis gifs corporatius, que donen solidesa  a la marca amb un toc divertit. Darrerament s’ha incorporat l’opció de fer storys amb comptes enrere o fer preguntes amb resposta oberta que el perfil pot compartir o respondre en privat.

Venda directa

És una funció clau per a les marques i empreses, ja que podem etiquetar un producte com si es tractés d’una persona, i redireccionar els usuaris a la nostra web si cliquen a sobre. Els enllaços integrats als stories només els podrem fer servir si tenim més de 10.000 seguidors al nostre perfil.

Humanitat, humor, participació

Com ja hem dit abans, la humanitat i el ‘tu a tu’ ens donarà bons resultats en aquest tipus de publicació. Que el client tingui la sensació de ‘colar-se’ a la nostra empresa si ens segueix és clau per fidelitzar els seguidors i aportar-los valor afegit i motius perquè no ens deixin de seguir. Com passa sovint en totes les xarxes socials, un toc d’humor també serà benvingut, i el fet que els storys siguin efímers ens pot interessar per fer una broma pertinent en algun moment en concret.

Per generar participació a storys tenim la proposta de les enquestes, on podrem veure el resultat i valorar la participació al moment. Demanar la opinió sobre temes relacionats amb nosaltres també generarà interacció amb els nostres usuaris, un valuós aspecte a tenir en compte.

 

0.Comentaris

    Deixar un comentari