Slack, una eina de comunicació interna que ens encanta

slackQuan es treballa en equip la comunicació entre els membres és imprescindible per al bon funcionament. Quantes vegades ens hem trobat amb mails inacabables, la duplicació de mails, la traspaperació d’aquests o estar en un fil de mail d’un projecte on no hi tens res a veure… A El Giroscopi fa temps que hem dit adéu a tot això d’ençà que vam començar a utilitzar Slack. Una eina web i app que combina la possibilitat d’estar en contacte amb tots els treballadors per projectes, enviar arxius, tenir converses a temps real i incloure i excloure integrants a la conversa.

Avantatges respecte a el mail i el whatsapp

Estar en contacte amb la resta de companys era una opció que oferia fins ara el correu electrònic -si tothom seguia el mateix fil, és clar- però Slack no satura la bústia. Lloc reservat per a la gestió individual i de comunicació amb tercers. Per tant, no hi ha presència d’spam, ja que només s’hi accedeix per invitació i no existeixen interferències externes. A més a més, Slack existeix en format web i app, fet que fa que la comunicació sigui immediata tant a l’ordinador, com als dispositius mòbils, solució ideal per si un no es troba davant un ordinador. L’alternativa podria ser utilitzar Whatsapp, però caldria tenir una conversa per a cada projecte i la informació que es parlés via mail no se sincronitzaria amb el Whatsapp i ens trobaríem amb el mateix problema que tenen els mails… D’altra banda, tenir una app que és estrictament laboral ajuda a separar el món personal del món laboral. Així doncs, Slack ha estat per nosaltres la solució més pràctica i productiva. S’ha de remarcar que es poden adjuntar qualsevol tipus d’arxius molt fàcilment, i permet cercar entre tots els missatges, arxius i enllaços rebuts i enviats en qüestió de mil·lisegons. Tot això, de manera senzilla i intuïtiva. També hi ha la possibilitat d’enviar missatges privats i col·lectius per canals (és a dir projectes) o per a tothom.

Slack a altres empreses

La concepció d’Slack té clarament un enfocament empresarial. S’adapta completament a cada empresa. Oferint tres tipus plans diferents: un de gratuït, que permet tenir un màxim de cinc usuaris, i dos de pagament, que es mouen entre els 5 i els 10 euros mensuals. Grans empreses com LinkedIn, Samsung, la NASA o la revista TIME ja han adoptat aquest servei per als seus treballadors. La utilització de l’Slack ha reduït en un 50% l’ús del correu electrònic en les empreses que l’utilitzen. En només dos anys de vida ja compta amb més de 2,7 milions d’usuaris i s’ha convertit en la companyia líder en l’àmbit de la comunicació corporativa. L’aplicació d’Slack està disponible per a ordinadors Windows, Mac i Linux, a més de la versió web, i en dispositius mòbils ofereix versions per a iOS, Android i Windows Phone.

I a cirereta…

I si ens permeteu destacar un detall més (que ens encanta) és que es poden enviar emojis i gifs! Si encara no l’heu provat us animem a fer-ho.

via GIPHY

0.Comentaris

    Deixar un comentari