Prendre notes: amb una app o en paper? Conciliant el món digital i l’analògic

Segurament molts sereu usuaris d’aplicacions digitals per a prendre notes amb l’ordinador, la tauleta o el mòbil. Moltes d’aquestes aplicacions ens permeten la hiperconnexió dels continguts amb Internet, un maneig ràpid i eficient de la informació continguda i major mobilitat d’aquesta, de manera que és accessible on i quan vulguem.

De totes maneres, és probable que molts veieu encara insubstituïble la rapidesa, el dinamisme, la precisió o la comoditat del el bolígraf i el paper. Cap on va aquesta lluita entre el món digital i analògic? Els val la pena l’esforç a les empreses que dissenyen aplicacions per a prendre notes si malgrat els clars avantatges del món digital una bona part d’usuaris segueix prenent les notes en paper i boli? Té solució?

Feu una ullada al següent cas:

Evernote és una empresa pionera i molt establerta en el camp de la creació i gestió de notes digitals. El director general, Phil Libin, assegura que mai ha dedicat massa temps a pensar en la competència, no obstant és conscient de que el seu producte estrella, l’Evernote, té una antiga i duradera rivalitat amb el bolígraf i el paper. Fins i tot ell, comenta, pren notes en paper.

Recentment, però, ha demostrat al món un gran exemple de resiliència i proactivitat ensenyant-nos que, amb la visió adequada, el que sembla un conflicte pot ser una oportunitat.

Fa pocs dies va presentar una col·laboració amb la coneguda marca de llibretes Moleskine per a desenvolupar una llibreta que s’anomena “Evernote Smart Notebook”. La idea és connectar el món digital amb l’analògic, permetent a l’usuari prendre notes físicament en una llibreta Moleskine per a després poder importar-les a l’Evernote digitalment.

El paper de la “smart notebook” (llibreta) de Moleskine té un format especial que permet a Evernote treballar amb ella. La nova aplicació de Evernote et permet prendre una fotografia del contingut de la llibreta per a que aquest estigui disponible al teu mòbil, tauleta o ordinador i alhora el contingut sigui recercable, sí sí, recercable. La llibreta porta també enganxines especials que indiquen a l’aplicació a quina pàgina s’ha de guardar el contingut.

La idea té sentit si es té en compte que, segons una enquesta, el 60% d’usuaris de llibretes Moleskine també utilitzen dispositius digitals per a prendre notes.

Les persones som complexes a l’hora de triar les nostres eines per al dia a dia. Només cal veure que en el grup de Flickr “What’s in your bag” (un recull d’imatges del que porta la gent a la seva bossa de mà), molts tenen, a més del mòbil o una tauleta, una llibreta per a prendre notes.

I vosaltres, què sou? De notes digitals o de paper i boli?

0.Comentaris

    Deixar un comentari