L’art de fer només una cosa (a la feina i a la vida)

Responem correus mentre parlem, mengem i truquem pel mòbil, mirem la nostra serie preferida metre fem ‘m’agrades’ a Instagram… estem hiperestimulats i hiperdescetrats en un entorn dispers i multitasca. Fins aquí estem d’acord, i ara entra el conegut com a ‘mindfulness’ per convèncer-nos de que això no pot ser bo i que el mindfulness i l’atenció plena a les coses que fem ens ajudarà a canviar-ho. El mindfulness és un concepte d’origen budista que  promet grans avantatges antiestres i de concentració que, en entorn empresarial, alguns creuen que poden fer miracles en la nostra feina i que seran clau pel benestar i rendiment de qualsevol equip de treball.

El mindfuldness promet, entre altres, alliberar-nos dels pensaments negatius, comunicar-nos més fluïdament o tenir més claredat metal; beneficis que grans empreses consideren clau per a la millora del rendiment de treball i per tant han instaurat rutines de meditació a les oficines. Sembla que a Sylicon Valley, les sessions de mindfulness triomfen a empreses com Google i que algunes, a banda de les classes diàries, també promouen estades de dos dies o més amb companys de feina amb la família.

La pràctica i entrenament del mindfulness s’ha convertit en una assignatura de programes de formació de directius i per molts ja és un instrument clau per al lideratge actual d’èxit.

Tècniques bàsiques

Per posar a prova aquesta tècnica miraculosa i veure quins efectes té sobre la nostra feina podem buscar diferents moments en els quals ens concentrarem només en la respiració:

  • Contar fins a deu sense pensar en res més (ni en el mail que no he enviat, ni en a veure qui em truca ara amb aquest número ni he d’entregar urgent l’informe aquest)
  • Concentrar-se només en un objecte per una estona, amb tots els nostres sentits. Agafar consciència del que estem observant ens hauria de donar cert plaer (ni el que estiguem mirant sigui un boli Bic)
  • Dedicar un minut concentrant-nos només en la respiració. Agafar l’aire pel nas i deixar-lo anar amb la boca. Ulls oberts i centrats en el so de la respiració i l’efecte que té sobre el nostre cos.

Si quan heu arribat a aquest punt penseu que tot això són tonteries, segurament teniu raó que ara està de moda el mindfulness, però que demà vindrà una altra cosa i que en el passat hi ha hagut altres pràctiques clau per curar tots els mals. El que sí que és cert és que el benestar emocional i l’equilibri psicològic són bàsics per al bon funcionament de qualsevol empresa (i de la vida de qualsevol persona). Per saber això no cal haver estudiat cap teoria budhista ni similar. Estem d’acord!

 

0.Comentaris

    Deixar un comentari