La història del Holstee Manifesto: emprendre i inspirar

L’any passat, Stephen Thorpey era un exitós publicista treballant en una gran empresa de Nova York, amb ganes de començar el seu propi negoci, però sentint-se advers per l’economia. El punt d’inflexió per llançar la seva pròpia empresa va venir d’un lloc inesperat: navegant per la web un dia, Thorpey va llegir un inspiracional pòster anomenat “HOLSTEE MANIFESTO“.

“He volgut anar pel meu compte durant un temps, però es corria el risc associat amb ell donada la situació econòmica”, comenta Thorpey. “En veure el manifest per primera vegada va ser quasi com un clau en un taüt per a mi,… em vaig decidir a viure amb aquestes paraules”.

El manifest es llegeix com quelcom extret d’un llibre d’autoajuda: comprèn 15 missatges equivalents a breus manaments com: “Fes el que estimes i fes-ho sovint”, “si no t’agrada la teva feina, renuncia” o “viatja amb freqüència, perdre’t t’ajudarà a trobar-te”.

El manifest Holstee és el producte més emblemàtic de l’empresa Holstee amb seu a Brooklyn. Tot i que la companyia va ser fundada amb l’objectiu de la venta de béns de consum de fonts sostenibles, el cartell del manifesto es avui dia un dels articles més venuts per Holstee. El manifest ha sigut traduït a 12 idiomes, i per aproximacions pròpies de Holstee, ha sigut llegit més de 50 milions de vegades.

Sorprenentment, aquest manifest va ser la única cosa sobre el seu negoci que mai va tenir la intenció de convertir-se popular.

Holstee va ser fundada pels germans Dave i Mike Radparvar i el seu amic Fabian Pfortmuller l’any 2009. Després d’això, en Dave i en Mike éren, com en Thorpey, exitosos en les seves carreres, però cada vegada més inquiets en el món corporatiu. Van començar jugant amb varis projectes paral·lels en el seu temps lliure, fins que finalment se’ls va acudir una idea que créien poderosa: una samarreta amb una butxaca lateral posicionada com una funda (holster en anglès),  que van anomenar holstee (de Tee-Shirt, en anglès).

“Tot i que tots els nostre amics estàven endinsant-se i triomfant amb idees digitals, la idea de tenir un producte tangible era atractiu per a nosaltres”, diu Mike Radparvar. “No hi ha hagut cap innovació real darrera de la forma de la samarreta, i creiem que seria genial re-pensar la camiseta en general.”

En David i en Mike van fer un pacte de que ells deixarien ambdós la seva feina el mateix dia per a treballar a Holstee a jornada complerta. De seguida Fabian se’ls uní per a treballar amb ells.

“Saps a la pel·lícula “Matrix” quan et desconecten? La sensació era aquesta”, comenta Radparvar sobre renunciar a la seva feina. “Recent deixada la feina, sense plans sobre com passaríem els dies, estàvem carregats amb tones d’energia, emocions i idees- un sentiment que mai vam voler oblidar.” Així que la primera cosa que van fer va ser seure’s a les escales de la “Union Square” i escriure en un paper exactament el que els passava per les seves ments. No van escriure sobre samarretes o sobre les seves antigues feines. Van escriure sobre què volien de la vida i com crear una companyia que respirés aquesta passió cada dia. Era un recordatori sobre perquè vivim. El resultat fou el Holstee Manifesto.

Els tres es van disposar a produïr i vendre sols productes amb consciència ambiental. Les camisetes originals de Holstee éren fetes d’ampolles de plàstic reciclat, i les carteres “upcycled” de la companyia fetes de bosses de plàstic, que es compren a una organització que treballa amb indis “drapers” a Delhi. El 10% de les seves vendes es destina a emprenedors en extrema pobresa a través d’una organització sense ànim de lucre de micro-préstecs financers anomenada Kiva– una tradició de la que es senten orgullosos de mantenir.

Si visiteu la web de Holstee i navegueu una estona per ella podreu trobar frases tan belles com inspiracionals:
– “Cada cosa que compres té un impacte en el nostra planeta. Si us plau, tria les teves compres sàviament i respecta-les en conseqüència.”
– “No et preguntis què necessita el món. Pregunta’t què et fa sentir viu, i ves a per allò. Perquè el que necessita el món és gent que ha aflorat a la vida.”

0.Comentaris

    Deixar un comentari