Sobre com Instagram s’està convertint en el nou Facebook

Cada nou mesos, sense cap excepció, Instagram ha sumat 100 milions d’usuaris fins que l’últim any aquest augment es va produïr en només sis mesos. Actualment, hi ha 700 milions d’usuaris en total, dels quals 400 milions entren a l’aplicació diàriament. Les funcions de l’aplicació han augmentat i han millorat sense parar en els últims mesos amb els stories, les retransmissions en directe, les foto-galeries, els filtres instantanis per la cara i un llarg etcètera de funcionalitats que de ben segur no s’aturaran. En definitiva, Instagram s’ha convertit en més útil, interessant i divertida que el que era fa tot just un any. 

D’això en parlen al New York Times: “Instagram s’està convertint en el següent Facebook de Facebook”. En aquest article s’exposa com, en poc temps, Instagram ha passat de ser una xarxa social utilitzada poc per poca gent a ser un hàbit i una rutina per a una part important de la societat. La seva usabilitat, els esforços que han fet per funcionar en dispositius de gamma baixa i, sobretot, l’augment dels usuaris ha propiciat això mateix; i és que la gent atrau a la gent, quan més gent utilitza una xarxa, més gent atrau a utilitzar-la. 

Encara que la primera de les funcions que van marcar l’abans i el després d’Instagram van ser les polèmiques Stories, una còpia del gairebé desaparegut Snapchat, des de la xarxa social afirmen que no han fet res dolent: no han copiat una funcionalitat, sinó que han integrat un nou format de continguts digitals. Parlant d’això, posen l’exemple dels cotxes: quan la segona marca de cotxes va sorgir, estaven copiant-los o oferint, de manera diferent, un nou servei. 

Sigui com sigui, deixant de banda la moralitat de la còpia a Snapchat, a Facebook no deixen de trencar rècords i s’estan convertint en gegants omnipresents en el nostre dia a dia. Quina serà la propera fita que assoliran? Només és questió de dies descobrir-ho. 

0.Comentaris

    Deixar un comentari