Emprenedors: Víctor i Albert Martín, creadors de Spacedelta

Seguim amb la secció d’entrevistes amb emprenedors, des d’on volem destacar iniciatives d’emprenedors i donar-los la oportunitat de donar a conèixer els seus projectes i compartir amb nosaltres les seves idees i visions sobre el procés d’emprendre.

Avui els “emprenedors en sèrie” gironins Víctor i Albert Martín ens presenten la seva darrera proposta: Spacedelta, un servei online que permet a qualsevol crear i gestionar una web senzilla però efectiva sense necessitat de coneixements tècnics.

ElGiroscopi: Parleu-nos de vosaltres i de com vau decidir crear Spacedelta?

Som l’Albert i en Victor Martín Garcia, germans bessons. Els dos hem estudiat carrera d’Enginyeria informàtica, i portem molts anys en el sector, primer treballant en diverses empreses de la comarca, fins que el 2006 ens vam decidir a crear Moneytrackin, una web gratuïta que et permet portar la teva comptabilitat personal. Fins a dia d’avui més de 90.000 persones s’hi han registrat. El mateix any vam rebre inversió d’un referent a Internet com és l’emprenedor Martin Varsavsky (fundador entre d’altres de Jazztel, Ya.com i FON), i l’any 2007 vam ser distingits per la revista BusinessWeek com uns dels 25 millors emprenedors europeus menors de 25 anys.

Vam decidir crear Spacedelta perquè vam detectar una necessitat que no estava ben coberta, vam creure que podíem oferir una bona sol·lució ia més vam trobar projectes semblants als Estats Units que estan funcionant molt bé.

ElGiroscopi: Expliqueu-nos quina és la oferta de SpaceDelta. Quin és el vostre model de negoci a grans trets?

SpaceDelta.com és un servei que permet crear i gestionar una web de forma molt senzilla i sense haver de tenir cap mena de coneixement previ. Oferim un “tot inclòs” perquè en 10 minuts el client tingui la web publicada i rebent visites.

Nosaltres ens encarreguem de tot (disseny, allotjament, gestió del domini, gestió de les comptes d’e-mail, …) perquè l’usuari només s’hagi de preocupar del que és important que és el contingut de la web. A més podrà canviar-lo les vegades que vulgui sense haver de dependre de terceres persones.

El nostre model de negoci consisteix en oferir aquest servei a canvi d’una quota mensual.

ElGiroscopi: Quin és el perfil dels vostres usuaris? Com teniu previst difondre el projecte entre els usuaris a qui va dirigit el producte?

El nostre servei va dirigit a microempreses, entitats i petits comerços que no comptin amb departament d’informàtica ni disposin de grans pressupostos, però que alhora entenen que per la seva activitat és important que tinguin una presència a la xarxa.

ElGiroscopi: Com valoreu Girona en particular i Catalunya en general com a entorn on emprendre?

Catalunya és un entorn ideal per emprendre (almenys en el camp de les noves tecnologies). Hi ha moltes persones amb talent, moltes iniciatives innovadores i a més la nostra cultura, localització i clima fan que sigui molt atractiu i permeti atraure gent de fora.

A Girona, suposo que per tamany i proximitat amb la capital costa una mica més, però poc a poc es va aconseguir dinamitzar el territori. Aquí voldríem reconèixer la gran tasca que està duent a terme el Parc Tecnològic de la Universitat de Girona, on estem situats nosaltres així com d ‘altres empreses tecnològiques.

ElGiroscopi: Alguna sorpresa (positiva o negativa) amb què hagueu topat durant el desenvolupament del projecte? Alguna cosa que no us esperaveu i us hagueu trobat?

La sorpresa més gran ha estat adonar-nos realment de la gran complexitat que té el dissenyar una aplicació que sigui realment fàcil d’utilitzar i intuitïva d’utilitzar per la majoria de persones. Donat el nostre tarannà més tècnic sovint obviem detalls que són importants a nivell d’ús, i al escoltar moltes opinions de tot tipus d’usuaris és quan ens n’adonem i els podem corregir.

ElGiroscopi: Com penseu donar a conèixer Spacedelta? fareu servir les xarxes socials? Com?

Tenim una estratègia de difusió que contempla diferents accions, algunes són més tradicionals i d’altres van encarades al medi online. No podem avançar res però sí comentar que les xarxes socials com Facebook o Twitter tenen molt potencial a nivell de màrketing per la viralitat inherent i la capaçitat de generar recomanacions efectives.

ElGiroscopi: Per acabar, quin consell (o consells!) donarieu a altres emprenedors catalans que vulguin aventurar-se a crear un negoci online?

Doncs que no tinguin por i que s’hi llançin, Internet implica un munt d’oportunitats i encara hi ha molt per fer.

Gràcies a l’Albert i en Víctor per les seves respostes, molta sort amb el llançament!

0.Comentaris

    Deixar un comentari