Emprenedors: Sergi Baster i Ricard Asiain, creadors de Puntcentric

Continuem amb la nostra sèrie d’entrevistes amb emprenedors parlant amb els fundadors gironins de Puntcentric, un nou portal de compres “locals” online que et permet comprar a través de la xarxa productes i serveis dels comerços de proximitat. Podeu veure una descripció en detall de la seva web al nostre altre blog, Betes i Clicks.

ElGiroscopi: Parleu-nos de vosaltres i de com vau decidir crear Puntcentric

En Ricard i jo ens coneixíem des de feia temps i encara que no havíem treballat mai junts, crec que tots dos vàrem tenir molt clar que ens complementaríem molt bé. Ens unia uns valors similars, una gran passió per Internet i sobretot una gran il·lusió per crear “alguna cosa” que fos útil i sostenible. Vàrem observar que era molt difícil trobar productes i serveis a través de la xarxa dels comerços que tens a prop. A més, vàrem veure que hi havia botigues que volien utilitzar Internet per arribar al seu públic, sovint de proximitat, però que no sabien massa bé com ho havien de fer.

ElGiroscopi: Què us va portar a apostar per aquest sector en particular?

Penso que Internet és apassionant! Hi ha canvis constantment i això fa que hi hagin un munt d’oportunitats per qui està disposat a canviar les coses, o simplement intentar millorar-les. Des de que Puntcentric era tot just una idea, fins ara que ja és una realitat, Internet ha canviat moltíssim. Fa dos o tres anys es feia difícil imaginar un Internet local. En canvi ara amb l’evolució de les xarxes socials i de Google es pot entreveure un munt de possibilitats per connectar clients i comerços d’un entorn proper. Puntcentric està dissenyat per fer aquesta tasca.

ElGiroscopi: Quina és la oferta de serveis que proposeu? Quin valor oferiu als usuaris?

Puntcentric és un centre comercial online on pots trobar productes, serveis i ofertes dels comerços que tens a prop. Pots imprimir-te gratuïtament cupons dels productes i serveis amb oferta per utilitzar-los directament a les botigues físiques, o pots comprar online amb entrega a domicili. Això sí, amb la confiança i el servei que només poden oferir les botigues que tens a prop. T’imagines tenir les botigues i comerços propers a Internet!  Moda, llar, tecnologia, alimentació, experiències…

ElGiroscopi: Com us diferencieu d’altre serveis similars o comparables que existeixen a la xarxa o “offline”?

Cada vegada hi ha una oferta més amplia de botigues online. Actualment pots comprar pràcticament de tot a través de la xarxa. Tot i això, les vendes representen tot just una petita part del que es ven a la botiga física. I si no em va bé?, i si no m’ho porten?, i si s’espatlla o no ho sé fer funcionar?. Puntcentric t’ofereix poder disposar de les botigues del carrer sempre obertes, mirar, remenar, descobrir i si hi ha oferta, imprimir-te gratis el cupó per aprofitar l’oferta a la botiga, o si ho prefereixes, t’ho portem a domicili. Comencem a tenir botigues que ofereixen l’entrega local gratuïta! Per què has d’anar a la botiga si la botiga pot venir a tu i així guanyes temps?. Ah! I si no et va bé, ho pots canviar online o a la mateixa botiga. Si s’espatlla o tens dubtes disposes del bon servei que només et pot oferir la botiga física.

ElGiroscopi: Com valoreu Catalunya en general i Girona en particular com a entorn on emprendre?

Creiem que Catalunya ha perdut molts anys en el terreny de l’emprenedoria. Tot i això, tenim la sensació que durant els últims anys s’està canviant lleugerament. Creiem que falta transmetre a tots els estudiants d’institut i universitaris l’esperit emprenedor que ha de tirar endavant aquest país durant els propers anys. Pel que fa a Girona, notem que hi comença a haver algun brot verd d’emprenedoria i considerem que la construcció de parcs tecnològics com el que hi ha a la UdG i l’empenta d’iniciatives com Catalunya Valley, les Nits de Girona, etc. faciliten el contacte entre empreses. Hem de fer xarxa, en tots els sentits!

ElGiroscopi: Alguna sorpresa (positiva o negativa) amb què hageu topat durant el desenvolupament del projecte? Alguna cosa que no us esperàveu i us hagueu trobat?

Crec que quan comences un projecte sempre has d’estar preparat a rebre sorpreses, encara que siguin negatives. Això sí, s’ha de procurar centrar-te amb les positives perquè si ho fas amb les negatives, estàs mort!

Pot ser el més negatiu és el temps que hem necessitat per tenir materialitzada aquella idea que havíem pensat ja fa temps. El més positiu és veure la implicació del teu equip i fins i tot dels comerços que hi tenen botiga online.

ElGiroscopi: Quins canals de comunicació utilitzeu? Utilitzeu les xarxes socials per a donar a conèixer Puntcentric? Com?

Bé, de moment només hem fet comunicació a les botigues i molt sovint ha sigut porta a porta. Tot just ara, que comencem a tenir un cert nombre de productes i diversitat de sectors, comencem a comunicar-ho a través de les xarxes, de mitjans digitals, de Google (SEO, Shopping, Places…), de butlletins o newsletters i a través de qualsevol mitjà que ens doni l’oportunitat d’explicar-nos. Actualment treballem amb Facebook, Twitter, Google+, Foursquare i realitzem alguna acció puntual a través de Linked in. Puntcentric està pensat per interactuar a través de les xarxes, tant per compartir el que la gent li agrada de Puntcentric, com per rebre totes les visites que ens arriben a través de les xarxes, i així poder realitzar la compra a través de Puntcentric.

ElGiroscopi: Per acabar, quin consell (o consells!) donarieu a altres emprenedors catalans que vulguin aventurar-se a crear el seu propi negoci?

Bé, jo només els diria que més val penedir-te d’haver-ho fet, que no penedir-te de no haver-ho fet. Penso que el més difícil de començar, és precisament començar. I s’ha de tenir ben present, que tots els grans somnis, sempre s’han fet realitat! Que tinguis BONA SORT!

Altres enllaços interessants:

0.Comentaris

    Deixar un comentari