Emprenedors: Marc Gironella, creador de La Cusitora

Avui us portem la segona entrevista d’aquesta secció, des d’on volem destacar iniciatives d’emprenedors i donar-los la oportunitat de donar a conèixer els seus projectes i compartir amb nosaltres les seves idees i visions sobre el procés d’emprendre.

En Marc Gironella està darrera de La Cusitora, la nova cadena de botigues d’arranjaments de roba que va nèixer fa un parell d’anys i que està iniciant la seva expansió amb l’obertura de noves localitzacions a diferents ciutats. Un negoci de tota la vida amb un plantejament modern i diferencial, us recomano que hi feu un cop d’ull!

Aquí teniu el que ens ha explicat en Marc:

ElGiroscopi: Parla’ns de tu i de com vas decidir crear La Cusitora

Em dic Marc Gironella Sabater, tinc 26 anys i sóc nascut a Sant Feliu de Guíxols. Després d’acabar el batxillerat al col·legi Bell-lloc vaig llicenciar-me en administració i direcció d’empreses a Esade. Ja des de els últims cursos de la carrera i després de les pràctiques en una empresa de perfumeria, vaig veure que el que més em motivava era intentar crear la meva pròpia empresa.

Un cop acabada la carrerra vaig intentar posar en funcionament alguns dels negocis que tenia al cap: amb un amic vam posar en marxa una botiga especialitzada en la venda de camises i complements per a home aquí a Girona i amb un altre vam crear una marca de complements fabricats amb pell. La veritat és que ambdues iniciatives no van cristalitzar, potser per la nostra falta d’experiencia i els errors comesos, tot i que preferim apuntar a la crisi.

Després d’això, ara fa gairebé 2 anys, va nèixer La Cusitora – arranjaments de roba – al carrer Eiximenis de Girona. Juntament amb La Cusitora de davant del Mercat de Girona, ara comptem amb 5 botigues.

ElGiroscopi: Què et va portar a apostar per aquest sector en particular?

Doncs van ser un cúmul de casualitats. No va ser ni per vocació pròpia, ni per tradició familiar. Immersos en la incipient crisi ecnòmica la primavera del 2008 vam iniciar amb el meu pare una mena de “brainstorming” de possibles negocis a iniciar tenint en compte la situació econòmica general i la dificultat d’obtenir financiació.
Va ser així com després de diversos mesos descartant altres opcions i després de veure la nostra futura competència, vam decidir crear La Cusitora.

Vam veure que tot i ser un sector madur i consolidat potser li faltava professionalització i modernització. En definitiva, vam creure que podiem aportar coses que donarien un valor afegit al client.

ElGiroscopi: Quina és la oferta de serveis que proposeu? Com us diferencieu dels serveis d’arranjaments de roba “de tota la vida”?

Oferim tot tipus de serveis. Des dels clàssics arranjaments: vores, canvis de cremalleres, estrènyer o aixamplar qualsevol peça. Fins a la personalització / transformació i confecció a mida de la peça que vulgui el client. Treballem amb tots els teixits i també amb pell. Confeccionem roba per la llar: cortines, coixins, etc.
Principalment penso que ens diferenciem per la professionalització entesa en un sentit ampli. Hem intentat agafar les coses bones de la nostra competència i també les millors practiques aplicables d’altres sectors que han pogut millorar el servei que oferim. Intentem fer unes botiges estèticament agradables amb un servei professional i de qualitat i tenir una gran rigurositat amb els terminis d’entrega de les peces arreglades.

ElGiroscopi: Com valores Girona en particular i Catalunya en general com a entorn on emprendre?

No podria valorar Catalunya envers altres llocs, perquè personalment no he tingut la oportunitat d’empendre fora. Però s’ha escrit molt sobre les majors facilitats que es troben a altres llocs. Segur que per poques facilitats que és donin seran majors que les d’aquí. Personalment m’he trobat amb moltes traves que m’han fet perdre temps i diners.

ElGirosocopi: Alguna sorpresa (positiva o negativa) amb què hagis topat durant el desenvolupament del projecte? Alguna cosa que no t’esperaves i t’hagis trobat?

Al ser un negoci inicialment aliè a la meva experiència, les sorpreses han sigut moltes! Algunes positives i d’altres no tant. Poc a poc, com amb tot, vas aprenent el negoci i cada vegada et van sorprenent menys coses. Com a sorpresa negativa: la dificultat i lentitud per realitzar qualsevol tràmit amb l’Administració, començant pels ajuntaments. I com a sorpresa positiva: la qualitat humana i válua de les persones que hem anat contractant.

ElGiroscopi: Com estàs fent servir les xarxes socials per a donar a conèixer La Cusitora?

És un tema que vaig desenvolupant a poc a poc. Pel perfil majoritari dels nostres clients actuals, les xarxes socials no són una prioritat. Estem presents al Facebook i al Twitter, més per ilusió meva que per necessitat. Però a mida que l’empresa vagi creixent i anem avançant, les xarxes socials seràn un punt de contacte amb potencials clients molt important.

ElGiroscopi: Per acabar, quin consell (o consells!) donaries a altres emprenedors catalans que vulguin aventurar-se a crear el seu propi negoci?

Doncs principalment els recomanaria que abans d’emprendre agaféssin experiència uns anys treballant per compte aliè. Que un cop decidiexin tirar endavant el seu projecte, que lluitin, que no es rendeixin. I si el seu negoci necessita un emplaçament a peu de carrer, que recordin la vital importància de la localització.

Donem les gràcies a en Marc per les seves respostes!

1.Comentari

    Deixar un comentari