Emprenedors: Isabel Mas, creadora de Cuspidis

Amb aquesta entrevista estrenem una nova secció al blog d’ElGiroscopi des d’on volem destacar iniciatives d’emprenedors i donar-los la oportunitat de donar a conèixer els seus projectes i compartir amb nosaltres les seves idees i visions sobre el procés d’emprendre.

La Isabel Mas acaba de fer pública la web de Cuspidis, una xarxa social dedicada al món del muntanyisme. En poc més d’un mes ja han passat dels 700 usuaris registrats i ha tingut molta repercussió en els mitjans a internet. La comunitat ha estat desenvolupada per l’empresa Vesne i el disseny és de l’empresa El grafiscopio. Us recomano que hi feu un cop d’ull, ja que el disseny és molt atractiu i destaca per la seva facilitat d’ús. Si sou aficionats a la muntanya no us la podeu perdre!

Aquí teniu el que ens ha explicat la Isabel:

ElGiroscopi: Parla’ns de tu i de com vas decidir crear Cuspidis

Doncs bé, sobre mi dir-vos que tinc 36 anys que sóc de Girona i que la meva afició al senderisme i la recerca d’una major motivació i realització en l’àmbit professional m’han dut a crear Cuspidis. Tant a nivell personal com professional sempre he fet un ús intensiu de les eines de comunicació i gestió que ofereix internet i, va ser en l’ús d’aquestes en referència a la meva afició, que vaig detectar que els muntanyencs constituïen un perfil d’usuaris actius en diferents plataformes a internet però, per altra part, i a pesar de la gran tradició muntanyenca a Catalunya i España, no existia una xarxa social pensada exclusivament per aquest segment.

ElGiroscopi: Quin és el vostre model de negoci a grans trets? Com teniu previst “monetitzar”?

El model de negoci es basarà en publicitat, serveis a empreses (destacats a l’apartat de llocs, patrocini de seccions, promocions a usuaris…) i intermediació (per venda de productes i reserves d’activitats i allotjament). Més endavant es valorarà la possibilitat d’oferir serveis afegits als usuaris que puguin justificar la creació de comptes premium.

ElGiroscopi: Quina resposta heu tingut fins ara per part dels aficionats a la muntanya, a qui va dirigida la comunitat?

Cuspidis va dirigit a totes aquelles persones aficionades a activitats esportives o d’oci en un entorn de muntanya i també als clubs de muntanya. Els usuaris han valorat molt positivament les possibilitats que els hi ofereix Cuspidis i ho han demostrat a través dels comentaris i missatges rebuts i també ho demostra el fet d’haver arribat als 700 usuaris poc abans de complir un mes de la publicació de la web.

ElGiroscopi: Com valores Girona en particular i Catalunya en general com a entorn on emprendre?

Actualment hi ha un gran nombre d’entitats que ofereixen assessorament i formació en diferents àmbits a totes aquelles persones que volen emprendre el seu propi negoci, tant a Girona com a la resta de Catalunya. També existeixen subvencions per determinats col·lectius però el problema principal segueix essent de finançament. Les entitats bancàries s’omplen la boca a l’hora de parlar del suport que donen a nous projectes i emprenedors però a l’hora de la veritat un emprenedor té grans dificultats per aconseguir un crèdit de, per exemple, quantitats tan irrisòries com 3.000 euros…

ElGiroscopi: Alguna sorpresa (positiva o negativa) amb què hagis topat durant el desenvolupament del projecte? Alguna cosa que no t’esperaves i t’hagis trobat?

Negatiu, tot i que no va ser sorpresa, el que et comentava de la dificultat per aconseguir finançament. Positiu, la gran feina feta per Vesne, que és l’empresa que han fet el desenvolupament de Cuspidis.

Si que m’ha sorprès el desconeixement que encara existeix entorn al concepte “xarxes socials” per part d’usuaris i sobretot per part d’empreses, tothom coneix Facebook però molts no saben què és una xarxa social i que Facebook n’és una.

ElGiroscopi: Com estàs fent servir les xarxes socials per a donar-vos a conèixer?

A Facebook bàsicament el que faig és contactar amb administradors de grups relacionats amb el món del muntanyisme per informar-los i demanar-los que ho difonguin entre els membres dels seu grups. També hi tenim una pàgina de Cuspidis on publico totes les notícies i novetats relacionades amb Cuspidis.

Utilitzo Twitter per seguir i que em segueixin persones que poden estar interessades en el muntanyisme. També utilitzo Linkedin i Flickr.

ElGiroscopi: Per acabar, quin consell ( o consells!) donaries a altres emprenedors catalans que vulguin aventurar-se a crear un negoci online?

Els recomanaria que, si realment confien en la viabilitat del seu projecte, segueixin endavant a pesar del context de crisis econòmica i que no es deixin emportar per la desconfiança a vegades existent en l’entorn.

Donem les gràcies a la Isabel per les seves respostes!

Si voleu saber-ne més:

Cuspidis: nova xarxa social per a muntanyencs (Eduard Batlle)

Cuspidis, la red social de los montañeros (Loogic)

Entrevista con la creadora de Cuspidis, red social de montañeros (Comunidad en la Red)

M(r)gentes | CUSPIDIS (233grados)

Entrevista con Isabel Mas, Fundadora de CUSPIDIS la red social de montañeros (Marketing & Management)

Entrevista a COM ràdio

Fer el cim a Internet (La Vanguardia)

1.Comentari

    Deixar un comentari