Emprenedors: Carles Coll, creador de 1Tapps

Seguim amb la nostra sèrie d’entrevistes a emprenedors, aquesta vegada amb Carles Coll, creador de 1Tapps, una sèrie d’aplicacions per a iPhone i iPad que triomfen per la seva essència: simplicitat i eficiència. En els darrers mesos ha celebrat un any des del naixement de la primera aplicació, al següent enllaç trobareu un infogràfic amb el camí que ha recorregut des de llavors. També podeu veure’n una descripció en detall de les seves app al nostre altre blog, Betes i Clicks.

ElGiroscopi: Parla’ns de tu i de com vas decidir crear 1Tapps

La idea inicial va sorgir degut al propòsit de no tornar a deixar escapar l’oportunitat de gravar algun dels moments inoblidables dels meus fills. Així doncs, vam crear 1TapVideo, amb la finalitat de començar a gravar en el mínim de temps i amb un sol toc. A la vegada, i volent expressar mitjançant la marca la filosofia de les nostres App, vam escollir el nom 1Tapps. A l’actualitat donem la màxima importància a la nostra marca ja que es tracta de l’estrella guia dels nostres projectes.


ElGiroscopi: Què et va portar a apostar per aquest sector en particular?

La primera vegada que vaig veure un iPhone em va semblar un món molt interessant i malgrat no tenir mitjans suficients en aquell moment vaig tenir la certesa que tant bon punt em fos possible iniciaria aquesta aventura.

ElGiroscopi: Quina és la oferta de productes que proposes? Quin valor ofereixes als clients i usuaris?

Per a nosaltres el més important és que cadascuna de les nostres Apps permeti realitzar una acció útil només amb un toc a l’icona de l’App (com el seu nom indica 1Tapps – One Tap Apps). Totes les nostres aplicacions segueixen aquesta norma o serveixen per crear accessos directes amb aquesta filosofia. El que volem aconseguir és que fer servir el teu dispositiu mòbil sigui molt més fàcil i àgil.

ElGiroscopi: Com et diferencies de la gran quantitat de competidors que desenvolupen apps per iOS arreu del món?

Per la senzillesa, ja que l’usuari de 1Tapps sap que té l’acció que desitja a un sol tap de distància.

ElGiroscopi: Com valores Catalunya en general i Girona en particular com a entorn on emprendre?

Crec que Catalunya cada dia resulta més interessant pels inversors en el món del “mobile”, sobretot Barcelona. El Mobile World Congress hi està ajudant molt, així com el bon clima que tenim 🙂 . En quant a Girona, és fa més difícil, no hi ha color entre el networking / events que es generen a Barcelona comparat amb els que es fan a Girona.

ElGiroscopi: Alguna sorpresa (positiva o negativa) amb què hagis topat durant el desenvolupament del projecte?

Una sorpresa positiva és que pujant una App a l’App Store t’estàs obrint directament a tot el món. Nosaltres hem arribat a vendre Apps a 112 països. La més negativa de tot plegat és el procés d’aprovació que segueix Apple amb les Apps, ja que sovint es fa molt feixuc.

ElGiroscopi: Quins canals de comunicació utilitzes? Utilitzeu les xarxes socials per a donar a conèixer 1Tapps? Com?

Utilitzem tots els canals de comunicació que podem. Actualment enviem notes de premsa, tenim un newsletter pels nostres clients, així com un altre newsletter pels blocaires, tenim plana de Facebook i compte a Twitter, així com també a Pinterest, a Google Plus i LinkedIn, i  per últim però no menys important, també publiquem vídeos a YouTube. Trobareu tota la informació de contacte aquí: http://www.1tapps.com/contact.

ElGiroscopi: Per acabar, quin consell (o consells!) donaries a altres emprenedors catalans que vulguin aventurar-se a crear el seu propi projecte?

Que hi posin moltes ganes, això el primer. Després que tinguin en compte que publicar una App és només la meitat del camí, han d’invertir temps (i possiblement diners) en publicitat i promoció del seu producte ja que això és tant o més important.

Per a saber més sobre 1tapps

Altres enllaços interessants:

0.Comentaris

    Deixar un comentari