El projecte TextilVolcànic.cat

IDPlanic és una empresa industrial tèxtil familiar olotina amb més de 50 anys d’experiència amb teixits de punt. S’ha decidit a posar en marxa el projecte Tèxtil Volcànic d’Olot amb la finalitat de tornar a fer una indústria tèxtil puntera a Olot, amb valors de disseny, sostenibilitat i qualitat.

Textil Volcanic http://www.textilvolcanic.cat/

www.textilvolcanic.cat

El primer pas ha estat crear la denominació d’origen Tèxtil Volcànic d’Olot, amb una primera col·lecció d’hivern fabricada per IDPlanic. S’ha creat una línea inspirada en el paisatge i la naturalesa volcànica de la Garrotxa.

La col·lecció inclou una sèrie de models elaborats amb un teixit de punt volcànic inspirat a nivell de disseny en les columnes basàltiques de Castellfollit de la Roca. A nivell tècnic el punt es basa en una combinació de punts tèxtils emprats des de fa més de 100 anys a Olot, com el punt llis, el punt perlat i el punt ple obtenint un teixit prim, amb volum, de bon tacte i molt càlid.

Aquesta col·lecció es comercialitza a la nova plataforma d’e-commerce www.TextilVolcanic.cat i es podran recollir a la fàbrica o bé ser entregades al domicili del client.

Un projecte de futur

La intenció és agrupar la indústria tèxtil olotina que queda activa i donar-li un nou impuls amb la marca Textil Volcànic d’Olot – www.TextilVolcanic.cat. Cada empresa continuarà fent els seus projectes amb diferentes línees de disseny i la comercialització a través de la botiga online serà conjunta per tal d’afavorir la promoció de la denominació d’origen. Ja hi ha acords amb dues empreses per a la propera temporada i s’està treballant en tancar més col·laboracions.

Textil Volcanic

www.textilvolcanic.cat

Més endavant també es vol cercar i impulsar el capital humà mitjançant la creació d’un programa d’ajuda als nous dissenyadors, per tal que Tèxtil Volcànic d’Olot sigui una plataforma de promoció en disseny, en confecció i en assessorament de l’indústria tèxtil que permeti crear noves microempreses arrelades a la ciutat d’Olot. Actualment ja s’ha iniciat aquest laboratori amb una alumna d’FP, el projecte de la qual es podrà veure i adquirir en els propers mesos a TextilVolcanic.cat

Quan s’aconsegueixin crear varies micro empreses es començarà a tenir un teixit industrial que permeti recuperar la tradició tèxtil d’Olot.

0.Comentaris

    Deixar un comentari