Com il·lustrar amb imatges i gràfics el teu blog

La utilització de les imatges que trobem per Internet en un blog comercial és un tema molt delicat. Quasi totes les imatges tenen drets i els hem de respectar. Es pot trobar un ampli ventall de cercadors d’imatges lliures de drets o amb llicències Creative Commons, entre ells trobem el propi motor de cerca Creative Commons que recerca imatges amb tal llicència entre diferents directoris i agregadors d’imatges com són Flickr, Google Image Search, Fotopedia, etc. Compfight i TinEye són també buscadors molt recomanats. S’ha de fer una menció especial a TinEye ja que té una increïble capacitat per detectar copies, fins i tot quan la imatge de punt de partida està modificada.

Captura de pantalla 2014-11-24 a la(s) 18.14.13

Cal anar en compte i revisar sempre la llicència que tenen les imatges que ofereixen aquests cercadors, doncs ells no poden assegurar-te sempre que siguin imatges de lliure distribució. En la majoria dels casos, quan utilitzem la imatge d’una altra persona caldrà citar l’autor de la fotografia i la font de la imatge. Si la imatge està retocada per nosaltres s’haurà de posar que és una derivació juntament amb el nom de l’autor sempre que aquesta en tingui els permisos.

Existeixen també els bancs d’imatges, que ofereixen imatges d’ús lliure i també la possibilitat de comprar els drets de fotografies d’alta qualitat, com per exemple Fotolia. A continuació hi ha una llista de bancs d’imatges d’ús lliure:

Els editors d’imatges també són una eina per tenir a l’ordenador,  molts d’ells són de pagament però nosaltres compartim amb voaltres els editors d’imatges gratuïts:

Paint.net: No hi ha compració amb el Paint de Windows.

Gimp: És l’alternativa ‘opensource’ al Photoshop.

Pixlr: Editor online. Cobreix les necessitats dels amateurs en l’edició de fotografia.

Fotor: Igual que Pixlr, editor online. Es diferència de Pixlr perquè és més simple en la part d’edició i està més orientat a l’edició de les imatges a través de filtres.

Canva: És una eina per crear capçaleres pels posts, banners, posters, etc.

ElGiroscopi tenim una àmplia experiència en crear, desenvolupar i gestionar estratègies online, si tens algun du

 

0.Comentaris

    Deixar un comentari