Àlbum de viatge: Estats Units 2.0

Fa unes setmanes vaig estar de vacances a la Costa Est dels Estats Units, concretament viatjant entre Washington DC, la ciutat de Nova York i Boston. A banda de gaudir del viatge (que per això estan les vacances 😉 ) vaig aprofitar per observar com estan d’implantades les xarxes socials i les tecnologies 2.0 en les empreses, el marketing i la vida diària:


1. No visitis la meva web, fes-te fan a Facebook

Una de les coses que em va cridar l’atenció és que en la publicitat, tant de televisió o d’exterior, ja no es posa la URL de la pàgina de l’empresa sino que cada vegada més es posa l’enllaç a la pàgina de Facebook. Les pàgines web corporatives no deixen de ser contingut força estàtic i que genera poca interacció mentre que un fan a Facebook et permet interactuar-hi i et dona permís per a difondre-li nova informació a través de la xarxa social.

Ho podem veure en aquest anunci de TV de Pepsi:

O fins i tot en un cartell físic dins un restaurant:


2. Si no ets a Twitter no existeixes

Realment dóna la impressió que totes les empreses, per petites que siguin estan utilitzant les xarxes socials i en especial Twitter: moltíssims restaurants, cafeteries, botigues, etc. tenen un cartellet convidant-te a seguir-los per a estar informat i rebre promocions.

Fins i tot aquest parking de cotxes públic!


3. Foursquare pren un paper més i més rellevant

Haurem de veure com reacciona la xarxa social Foursquare davant de l’anunci de Facebook d’oferir serveis de geolocalització. Per ara però, vaig poder veure que no només un gran nombre de negocis tenien llistat a Foursquare, sino que a més a més gairebé tots tenien alguna “tip” o suggerència deixada per altres usuaris. Si eres prop d’una estació en hores punta podies veure que estaven “trending”, amb gairebé una centena d’usuaris que hi feien check-in.

Era habitual veure com els altres clients d’un restaurant t’aconsellaven què demanar:

I fos on fos gairebé sempre hi havia alguna promoció o “special”, des d’una beguda gratis per fer 5 check-ins…

…fins a un descompte de la matrícula en un gimnàs si ensenyaves el móbil a la recepció (ben pensat no trobeu? si tingués un gimnàs m’encantaria tenir clients que fan check-in cada cop que vénen i em dónen a conèixer!):


4. Territori iPhone i iPad

Com cada cop passa més a casa nostra, una gran part dels telèfons móbils que veus a les mans de la gent pel carrer són iPhones. També podies començar a veure iPads, sobretot en llocs com els Starbucks on el wifi és gratis per a tothom o als aeroports on conviuen amb les revistes i els llibres de tota la vida.

Us deixo per acabar un exemple de la publicitat dels iPads que es podia veure per tota Nova York:

I vosaltres, on heu estat de vacances? Heu fet alguna observació 2.0?

0.Comentaris

    Deixar un comentari